Wat zeggen anderen?

Uitvaartverzorging met een buitengewoon warme en persoonlijke insteek.
Neem een kijkje in het gastenboek en lees de ervaringen van anderen met een uitvaart georganiseerd door Margot. Graag horen we ook uw reactie (onderaan de pagina).

-
(37)
>
(37) Silvia van Knotsenburg
di, 28 november 2017 12:40:45 +0000
email

Lieve Margot,
Maar vooral lieve zoekende. Onbekende zoekende medemens, die net als ik op een zeker moment een keuze moest maken om een uitvaartondeneming te benaderen. Hoe doe je zoiets? Kies je de juiste organisatie? Ga je voor een grote bekende uitvaartonderneming of waag je de sprong en kies je vanuit je hart. Gewoon omdat het goed voelt, op basis van berichten van zomaar vreemde mensen die ondanks hun verdriet de moeite hebben genoemen om hier op deze website van Margot Siebenlist een berichtje achter te laten?
Ik zou zeggen: What you see is what you get. Follow your hart!"
Je krijgt er zoveel warmte voor terug en geen spijt maar troost!
Margot houdt voor mij het midden tussen de uitvaartengel en de lievelingstante( voor een week), die wonder boven wonder óók nog eens verstand heeft van uitvaarten. Problemen zijn er niet, alleen oplossingen.
Het geeft een heel dubbel gevoel, want in een periode die zo heftig en onrealistisch is( het overlijden van mijn lieve 52-jaar oude echtgenoot op 10 oktober jl.) had ik ernopeens even een vriendin bij. Als een onverwacht geschenkje van boven, leek het wel.
Margot, jij bent een empatisch en concencieus mens. Een professional.
Je veroverde met gemak de harten van mijn twee kinderen( begin 20, dus lekker kritisch), waardoor het allemaal heel natuurlijk en vanzelfsprekend werd om over ongebruikelijke zaken te praten. Zoals de rouwkaart, de afscheidsceremonie en de crematie. We konden hierdoor als gezin, als eenheid weloverwogen beslissingen nemen die tot op de dag van vandaag veel troost bieden.
Nu weer even aan de zoekende medemens: wat ook niet onbelangrijk is om in deze oriënterende fase mee te nemen, is het verhaal rond de kosten. Uiteraard is niets te dol voor jouw geliefde of dierbare. Maar je wilt ook niet achteraf met een kater zitten. Margot gaf mij tijdens onze allereerste kennismaking een voorlopige schatting van de eventuele kosten die bij mijn wensen zouden passen. 's Avonds volgde een officiële offerte. En de uiteindelijke rekening is daar zelfs nog onder gebleven.
Geen verrassingen achteraf dus.
Bij Margot is echt: What you see is what you get, Warmte, Vakvrouwschap en een Eerlijke directe communicatie.
Heel veel kracht en sterkte voor een ieder,
Silvia van Knotsenburg en familie.

(36) Dasha Elfring
wo, 22 november 2017 16:30:59 +0000

Ik heb je regelmatig aan het werk mogen zien wanneer je mij inhuurde als uitvaartfotograaf. Zo kon ik al een paar keer op een afstand zien hoe je vorm gaf aan een uitvaart. Toen mijn moeder overleed wilde ik aanvankelijk dezelfde onderneming die mijn vader had begeleid. Echter tien jaar later ervoer ik deze onderneming als te onpersoonlijk. Ze waren te groot geworden en ik zou met meerdere dames de uitvaart moeten vorm geven. Ik houd van maatwerk, van persoonlijk contact, zo werk ik zelf ook en zo wil ik ook graag met anderen samenwerken. Toen ik verder ging zoeken via het netwerk van uitvaartvernieuwers en zag dat je inmiddels verhuisd was naar Rotterdam. De keuze was snel gemaakt, jij past het beste bij ons gezin. Je hebt alles op een relaxte manier voor ons uitgevoerd, ook al hadden wij ons draaiboek al gereed. Je scherpte ons aan, maakte ons bewust van bepaalde zaken en met elkaar hebben we er een hele mooie intieme dag van gemaakt. Het vervoer per rouwbus was een grote wens van mama, zittend met zijn allen om de kist op weg naar de kerk. Door het laten dalen van de kist met touwen en het zelf dragen van de kist heb ik echt het gevoel dat ik haar tot op het laatst heb mogen dragen en begeleiden naar haar laatste rustplaats. Dank voor je inzet, je humor, je warmte en je ervaring. We kijken met dankbaarheid en ook met plezier terug op dit afscheid.

(35) Fam. Tukker
za, 21 oktober 2017 13:10:34 +0000
email

Het is nu een half jaar geleden dat mijn vader overleed en voor mij een moment om onze ervaring over het afscheid te delen.

Mijn ouders hebben eind 2014 een keer een gesprek gehad met Margot dat heel goed voelde.
Helaas toen mijn vader op 1e Paasdag 2017 overleed, bleek Margot een paar dagen met vakantie.
Margot had een waarneemster; Cissy van Winden. Cissy stelde voor dat zij in ieder geval zou starten met ons en dat we eventueel zodra Margot terug zou zijn met haar verder konden.
Met Cissy is het zo prettig geweest dat we het hele proces alleen met haar hebben gedaan. We lagen snel op 1 lijn en zij begreep hoe we het wilden.
Het voelde al gauw vertrouwd. Cissy kon heel snel aanvullen waar wij nog twijfels hadden.
De uitvaart van mijn vader is mede door Cissy verlopen zoals wij het in gedachten hadden; heel persoonlijk en warm.

Ook namens mijn moeder, Anne, Lotte en Michiel,
nogmaals veel dank!
Margrete

(34) Marieke van Bentum
ma, 16 oktober 2017 18:42:24 +0000

Nadat mijn man Hans overleed, heb ik gekozen voor Margot Siebenlist als uitvaartbegeleidster. Ze is een vriendin van een vriendin en ik had goede 'verhalen' over haar gehoor. Persoonlijk had ik kortgeleden een minder prettige ervaring met DELA gehad.
Mijn kinderen en ik hebben hier geen moment spijt van gehad. Hans lag thuis opgebaard en Margot kwam elke dag en bood ruimte aan onze ideeen, maar deed ook zelf suggesties. Ze voelde goed aan wat we nodig haddden.
De informele afscheidsbijeenkomst was in een, voor ons belangrijke, horecagelegenheid, dat had zij geregeld en ze begeleidde de bijeenkomst warm en professioneel. Ook de aansluitende intieme samenkomst op begraafplaats Iepenhof, waar we op een grasveldje rond de kist van Hans, nog wat afscheidswoorden spraken, was zeer waardevol.

Kortom we hebben alleen positieve ervaringen met de begeleiding door Margot en willen haar van harte aanbevelen als je iemand zoekt die betrokken en empatisch is.

Marieke van Bentum

(33) Els van der Ham-Adriaens
ma, 11 september 2017 13:47:52 +0000
email

Lieve Margot,

Op deze druilegire maandagmiddag 11 september is het zover om mijn dankbaarheid uit te spreken naar jou want die is zeer groot.
Woensdag 5 juli is mijn dierbare oudste zusje Regina in alle rust gaan hemelen.
De hemelpoort stond dan ook wagenwijd voor haar open
" HET IS GOED ZO"
Toeval bestaat niet want wat wij Toeval noemen is de logica van God.
En die logica kwam op ons pad en zij heet Margot met Klaproos en al.
Ze kwam zag en overwon zodat de Laatste EER niet met de EER ging strijken.
Vervolgens alle prettige gespreken haar meer dan luisterend oor in ieder opzicht met een traan en een lach voor alles wist zij de goede en juiste oplossing te vinden en te verzorgen.
Met alle aandacht gericht op Regien om haar een zo persoonlijk als mogelijk afscheid te geven.
En dat is meer dan 100% gelukt zelfs Chopin begreep het helemaal.
En vooral die persoonlijke aspecten kwamen naar voren met de opstelling van de kist met daarop de brandende waxinelichtjes,de bloemen,de muziek, de zes dames die haar kist droegen ontroerend mooi terwijl de zon scheen.Het informele samenzijn daarna met alles erop en eraan waren voortreffelijk geregeld want Regien zei altijd geen koffie en cake!
Natuurlijk moest er toch ook wel koffie zijn,maar de luxe broodjes en wijn voerden de boventoon en zo wilde Regien het.Ik weet dan ook zeker dat zij met een zeer tevreden gevoel en blik naar beneden kijkt met een glimlach en zeggen daar heb je mijn ZUS weer die dit zegt en schrijft.
Nogmaals lieve Margot mijn dank is zeer groot en niet in woorden uit te drukken maar dat weet je inmiddels.Geweldig dat je als vrouw dit prachtige vak hebt uitgekozen ga zo door.

Lieve groeten van Els uit ,t Haagje

(32) Edouard Englebert
di, 29 augustus 2017 13:03:06 +0000

Margot heeft mij op een fantastische manier bijgestaan bij de herdenking van mijn moeder. Op vakbekwame, maar bovenal zeer empathische wijze heeft zij mij begeleid in het vorm geven aan een bijeenkomst, die recht deed aan mijn wensen en blijkbaar de behoeften van alle aanwezigen. ("Zo wil ik het ook!")
Dankzij Margot hebben we van een trieste gebeurtenis een waardevolle herinnering kunnen maken, die ik nog jaren zal koesteren.
Haar uitgangspunt dat je "niets hoeft te doen omdat het nu eenmaal zo hoort, maar je vooral moet doen wat goed voelt", opent een deur naar de meest persoonlijke ervaring, waarin zij mij gedurende het hele proces met raad en daad terzijde heeft gestaan.

In dankbaarheid en liefdevolle herinnering!

Edouard

(31) Engeline Nieuwenhuis_Lermer
ma, 28 augustus 2017 09:29:18 +0000
url  email

Heel plotseling was er een totale ommekeer in mijn leven gekomen door de dood van mijn man. Chaos en verbijstering alom. Gelukkig was daar een lieve, begripvolle vrouw die ons in deze vreselijke dagen steun verleende bij het regelen van de begrafenis. Door haar inzet, een zeer sfeervolle, intieme gebeurtenis.
Dank je wel voor alles wat je gedaan hebt Margot!
(30) Wouter Jan Smeulers
za, 8 april 2017 17:39:53 +0000
email

Lieve Margot,
Als een uitvaart mooi kan zijn, dan was deze dat.
En jouw inzet -persoonlijk waar het kon en zakelijk waar dat nodig was- heeft hier veel aan bijgedragen.
Je speelde een belangrijke rol op een heel belangrijk moment in het leven van ons gezin, van onze familie en van veel vrienden.
Je hebt ons veel uit handen genomen maar ook geluisterd naar onze wensen.
je vroeg door, sprong bij waar je kon en deed welkome suggesties.
Je hebt de gave de toon te verluchtigen en onverminderd respectvol te klinken.
Namens alle betrokkenen,
Dankjewel

(29) Anneroos Gerritsen
zo, 27 november 2016 19:29:04 +0000
email

Na het plotse overlijden van mijn partner was het voor ons meteen duidelijk dat we Margot zouden vragen om de uitvaart te begeleiden. Zij stond dichtbij, was bevriend met zowel Ton als mij en uit de verhalen over andere uitvaarten sprak altijd diepe betrokkenheid met de nabestaanden. Het was een droevige maar ook mooie week waarin al onze wensen besproken en gehonoreerd konden worden: in principe was alles mogelijk. Naast al die ruimte was er ook de struktuur van wat moest gebeuren en die mix kon Margot heel goed bieden; dat gaf veel steun in alle ingewikkeldheid van heftige emoties. Dat zij haar vak zo goed kon uitvoeren terwijl ze ook zo goed bevriend met hem was, maakt haar tot een betrokken vakvrouw. Margot, mede dankzij jou kunnen we terugkijken op een heel bijzondere bijeenkomst

(28) Sjoerd
wo, 28 september 2016 09:43:55 +0000

Lieve Margot,
Hierbij wil ik je nog even heel hartelijk bedanken voor je geweldige begeleiding in de afgelopen weken. Ik heb veel gehad aan je rust en helderheid in een tijd dat af en toe de verwarring en het verdriet het dreigden over te nemen.
En dat deed je zonder je eigen verdriet onder stoelen of banken te steken. Geweldig!
Ik vond het fijn met je samen te werken en je te ontmoeten,
nogmaals dank daarvoor.

Sjoerd

(27) pieter van balkum
zo, 25 september 2016 09:01:28 +0000
email

Margot heeft mij en jonne geholpen met de begrafenis van mijn moeder.
Ze heeft dat op een prettige informele wijze gedaan, we hebben samen gelachen en ik heb gehuild, en dat mocht er allemaal zijn.
Bedankt voor je goede tips, bedankt voor de vrouwelijke draagsters die haar begrafenis zo respectvol maakte.


(26) Familie Cramwinckel-Bouten
zo, 11 september 2016 10:22:21 +0000
email

Het verlies, door een noodlottig ongeval, van onze 24 jarige Max is nu 3 maanden geleden. Het verdriet is immens maar we hebben veel troost aan de herinnering hoe wij met elkaar het afscheid, oftewel de ode aan hem, hebben vorm gegeven. Het lukt dan ook nu pas om hierover iets te schrijven.

Vanaf (na het googelen) het eerste telefoongesprek met Margot Siebenlist voelde het goed en vertrouwd om haar als uitvaartbegeleider te kiezen. Wij hebben haar ervaren als een betrokken en inspirerend persoon die aanvoelt waar ze ruimte geeft en wat geregeld moet worden en die, waar nodig, haar deskundigheid inzet om bij te sturen. Wij hebben zo, samen met elkaar een eigen bijeenkomst, met meer dan 700 aanwezigen, op professionele en persoonlijke wijze vorm kunnen geven. Aan het eind van de middag hebben we Max zelf, in onze eigen auto, naar het crematorium gebracht. Dat dit mogelijk was, was voor ons heel speciaal.

Fijn dat we voorlopig ook de, door Margot geleverde, overzichtelijke Memori-site als herinnering hebben.


(25) Francien v. Velzen
di, 19 juli 2016 10:58:08 +0000
email

Wilma, vriendinnen en familie van Els, zijn Margot heel dankbaar voor de wijze waarop zij het door Wilma en Els al grotendeels zelf geregisseerde afscheid van Els heeft weten vorm te geven.
Ook de tijd vlak na het overlijden van Els tot aan het officiele afscheid is Margot een grote en met name rustige steun geweest in een voor ons hectische periode. Nogmaals dank hiervoor Margot

(24) Arie en Else Groenendaal
wo, 6 juli 2016 07:19:12 +0000

Vorig jaar hebben wij onze moeder verloren,
en in die periode veel steun van Margot mogen ervaren.
De aanreikingen van Margot voor de dienst in de aula,
en de begrafenis, zeer persoonlijk, en toch zo anders
voegde veel toe aan de dienst, en de begrafenis.
Wat ons zeer aansprak, en in overeenstemming met onze wensen.
Margot integer heeft ons (ook de nazorg) in deze voor ons
zo verdrietige tijd, zeer respectvol begeleid, en het heeft
ons goed gedaan, Onze dank

Arie en Else.


(23) ineke buddelmeijer en peter van bruggen
wo, 16 maart 2016 20:54:39 +0000
email

margot heeft ons bij het intense verdriet ,dat ons overviel, op een rustige en inlevende manier geholpen om het afscheid van frans op een waardige manier vorm te geven.
margot hartelijk dank hiervoor.

(22) Koen & Kyra
do, 10 maart 2016 19:29:14 +0000

De uitvaart van onze vader/schoonvader heeft Margot op een erg prettige manier begeleid. Ze luisterde goed naar alle wensen en liet ons vrij in het regelen van dingen die we als familie zelf wilden regelen waardoor het afscheid echt werd zoals wij wilden. Ze is een warm persoon waarbij je je snel op je gemak voelt. Dank voor alles Margot!

(21) Ellen Vroemen
do, 3 december 2015 20:55:59 +0000

Wij hebben Margot gevraagd om ons te begeleiden bij de uitvaart van mijn vader. Zij heeft dit gedaan op een heel warme en persoonlijke manier. Heel deskundig en met gevoel voor onze wensen heeft zij ons door deze moeilijke periode geloodst. We hadden nooit het gevoel dat ze haast had, ze bleef totdat alles was besproken en ook via Whatsapp was ze steeds bereikbaar voor details of korte vragen tussendoor. Margot was precies wat wij nodig hadden in deze periode en ik beveel haar van harte aan!

(20) Frans en Gerda Schiereck-Fortuin
do, 13 augustus 2015 17:22:41 +0000

Bij het overlijden van mijn zus en zwager, na een noodlottig ongeval in 2010, heeft Margot onze familie op een liefdevolle manier begeleid. We waren allemaal in shock en zij wist het hoofd koel te houden en ons te helpen om op een goede manier afscheid te nemen.
Nu onlangs mijn vader is overleden, was het voor ons als familie meteen duidelijk dat wij weer heel graag wilden dat Margot deze uitvaart zou begeleiden. Haar persoonlijke benadering, haar meedenken, haar manier van ideeën aandragen, die je zelf niet zou bedenken, zorgen ervoor dat je je kunt ontspannen in de wetenschap dat alles gewoon goed geregeld wordt. Ook mogen haar "voelsprieten" voor onderlinge wrijvingen niet onvermeld blijven; dankzij haar vakvrouwschap zijn obstakels op een zachte manier uit de weg geruimd.
Het uiteindelijke afscheid van mijn vader was een intieme, warme gebeurtenis, die door Margot tot in de details perfect werd begeleid.
Wanneer je in je leven te maken krijgt met afscheid nemen, is het geweldig als een warme, betrokken persoonlijkheid je dingen uit handen neemt en naaste staat. Margot is zo iemand!
(19) Diana
di, 21 juli 2015 12:23:51 +0000
email

Op 5 mei overleed onze moeder. Er ging een intense periode aan vooraf. Een periode waarin de dood steeds dichterbij kwam. En hoewel wij al weken leefden met het overlijden, was er nog geen plan voor hoe we na haar overlijden te werk zouden gaan. Toen het moment daar was, stond Margot voor ons klaar. Gewoon gegoogled en gebeld en daar was ze. Door ons uit bed gebeld wat heel normaal leek. We konden bij haar ons verhaal van het lijden en sterven kwijt, terwijl we ondertussen de eerste beslissingen namen. Na zo'n intense periode paste het om zelf invulling te geven aan het afscheid, de uitvaart. Margot bracht ons in contact met Roos die ons verder begeleidde daarbij. Wij, onervaren en met wilde ideeën, zij, aanvullend en praktisch. De lentebloesem, het eigen ontwerp van de kaart, het behelpen om oplossingen te zoeken binnen het budget, de natuurbegraafplaats, het medeleven en de zorg, hebben ons geholpen om op onze manier afscheid te kunnen nemen van onze moeder. Het maakt dat we met een warm en prettig gevoel terug kunnen kijken. Waarvoor heel veel dank.

(18) Hermine Eimermann
ma, 22 juni 2015 10:35:55 +0000

Toen duidelijk werd dat het overlijden van mijn man zeer nabij was heb ik contact gezocht met Margot. Ik had haar al bij twee eerdere crematies meegemaakt en ze had indruk gemaakt. Mijn man en ik waren en zijn geen types die zich thuisvoelen bij de formele ietwat stijve traditionele uitvaartbegeleiders. Margot luisterde goed naar mijn wensen en kwam met zeer waardevolle, aanvullende tips. Ik heb een zeer goed gevoel over dit toch erg moeilijke afscheid overgehouden en daar heeft Margot door haar aanwezigheid op de achtergrond erg veel aan bijgedragen. Nog dank daarvoor.

(17) Jacqueline van de Wiel
wo, 11 maart 2015 11:25:54 +0000

Lieve Margot,

Dank voor alles! Ben erg blij dat jij en Roos mij hebben geholpen om de uitvaart van mijn moeder, precies op de manier zoals mijn moeder en ik het wilden, te effectueren. Wij hoefden niet zo veel te zeggen, Margot begreep ons. Een vrouw met veel inlevingsvermogen die begrijpt waar ze mee bezig is en wat wij als nabestaanden nodig hadden en hebben. Niet alleen bij ons maar bij vele mensen die aanwezig waren op de crematie heb jij een meer dan goede indruk achter gelaten. Het was af en goed, nogmaals bedankt!

(16) Familie Veenhof
di, 3 maart 2015 15:17:03 +0000

Voor het overlijden van onze moeder hebben we contact gezocht met
Margot en Roos.
We hebben intensieve en persoonlijke gesprekken gevoerd waarbij we alle ruimte hadden aan te geven wat de wensen waren.
Margot en Roos hebben ons geadviseerd en heel veel uit handen genomen.
Alles was tot in perfectie geregeld.

De uitvaart is geheel verlopen volgens de afspraken, hier zijn we erg dankbaar voor.

De persoonlijke betrokkenheid was groot en dat helpt om door deze tijd heen te komen.
Heel veel dank Margot en Roos.

familie Veenhof

(15) Chris Schouten
zo, 22 februari 2015 13:35:05 +0000
email

Dag Margot,
Na het overlijden van Betty Brizee vertelde Liesbeth dat ze een uitvaartverzorger kende waar ze een aantal keren tot volle tevredenheid mee had samen gewerkt. Op het moment dat we elkaar een hand gaven waren er blijken van herkenning! Dat was ondanks de reden dat we samengekomen waren heel bijzonder. Er kwam vervolgens in een prettige sfeer een bijzonder draaiboek tot stand waar we het allemaal mee eens waren. Het is anders wanneer je zoiets doet voor een kennis of vriendin dan voor een familielid. We/ ik zijn heel erg blij en tevreden voor de zeer ingetogen manier waarop je de plechtigheid hebt begeleid en al onze wensen hebt uitgevoerd. Wanneer het aan de orde komt zal ik je zeker aanbevelen. Hartelijke groeten van Liesbeth, Maria en Chris.

(14) Marianne van der Lugt
za, 14 februari 2015 20:37:24 +0000
email

Margot luistert, vat samen en vraagt door. Zo komt zij in samenspraak, stap voor stap, tot het afscheid dat past bij de overledene én bij degenen die achterblijven. Zij voelt feilloos alle uitgesproken én onuitgesproken wensen aan en maakt mogelijk wat mogelijk te maken is. In één woord: een vakvrouw!

(13) Wil van Driel
di, 23 september 2014 22:04:18 +0000
email

Het overlijden van een dierbare is hoe dan ook een ingrijpende gebeurtenis. Dan is het heel fijn als er begrafenisondernemer je bijstaat. Maar er is wel een verschil hoe je wordt bijgestaan. Het aftasten van de omstandigheden, de wensen, rekening houdend met wat betrokkenen willen en kunnen, het invullen van allerlei praktische zaken waar je hoofd niet erg naar staat en vooral dat het zo moet worden zoals je denkt dat het goed en waardig is. Ik kan niet anders zeggen dat ik heel gelukkig wordt van mijn keuze om met Margot in zee te gaan. Hartelijk dank voor je enorme support om er zo'n dierbare herinnering aan over te houden. Hoe moeilijk het ook kan zijn . . . je had er een antwoord op en je gaf er vorm aan. Dat wat op dat moment zo welkom was.


>

 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht