Werkwijze

Begrafenis of crematie? Hoe dan ook moet er veel geregeld worden.

Rondom het overlijden moet veel geregeld worden zoals het opbaren, het kiezen van de kaart, het maken van de tekst, er moet een kist of wade besteld worden. Ook moeten er afspraken gemaakt worden met de begraafplaats of het crematorium, het condoleance bezoek moet geregeld, de auto’s, de ambtelijke zaken en niet in de laatste plaats de organisatie en de vormgeving van de uitvaart zelf.

Margot Siebenlist  Uitvaartbegeleiding houdt het overzicht en weet precies wat er op welk moment met wie geregeld moet worden, zodat in deze hectische periode ook de rust gehandhaafd blijft.

We  werken  vanuit het principe de familie zo dicht mogelijk bij het proces van afscheid nemen te betrekken. Hetzij door het samen doen van bijvoorbeeld de verzorging, het maken van de kaart, het bedenken van een ritueel,  hetzij door helderheid te creëren over de procedures en handelingen die we uit handen kunnen nemen.

Onze werkwijze kenmerkt zich door aandachtig aanwezig te zijn bij de nabestaanden, zorgvuldig te luisteren, mee te denken, suggesties aan te dragen en indien wenselijk praktisch handelend taken over te nemen.
Gedurende de periode tussen het overlijden en de uitvaart is er dagelijks contact zodat ideeën kunnen rijpen en besluiten genomen en stap voor stap toegewerkt wordt naar de dag van de crematie of begrafenis.