De dag van de uitvaart

De dag van de uitvaart zelf

dag van de uitvaart
Dag van de uitvaart

In de dagen voor de begrafenis of crematie moet er van alles geregeld en georganiseerd worden. Adressen verzamelen, rouwkaarten ontwerpen en op tijd laten drukken en versturen. Ook moeten er besluiten genomen worden over de dag van de uitvaart zelf. Welke locatie? Begraven of cremeren? Welke begraafplaats? Welke muziek laten we horen? Welke teksten? Wie spreken er straks? In welke volgorde? Als er kinderen zijn, betrekken we ze dan wel of liever niet bij de uitvaart?

Allemaal vragen waar een antwoord op moest komen. Als dan de dag van de uitvaart is aangebroken is zien veel mensen er tegenop als tegen een berg. “Moet ik straks niet huilen?” “Lukt het wel om uit mijn woorden te komen?” “Hoe reageren sommige mensen als ze elkaar weer zien?”

Zelf betrokken bij de uitvaartdienst

De ervaring leert dat hoe meer u zelf betrokken bent bij de uitvaart hoe meer u achteraf terugkijkt op een goede ervaring. Achteraf zijn de meeste mensen blij en opgelucht. De uitvaart verliep zoals gepland. Het was een mooie en waardige uitvaartdienst. Ondanks alle verdriet en emoties werd het een dag om achteraf met liefde aan terug te denken.

Uitvaartbegeleidster Margot Siebenlist

Margot Siebenlist geeft u de ruimte die u wenst om dingen zelf te doen; maar zij regelt ook ongezien de meeste zaken waardoor op de dag van de uitvaart alles op rolletjes verloopt. U hoeft zich niet bezig te houden met practische zaken als het regelen van een condoleanceboek, paraplu’s mocht het plots gaan regenen, het ontvangen van de gasten, het aannemen van bloemen, organiseren van de catering en alle transport aangelegenheden.

Zodat deze bijzondere dag een dag wordt om nooit te vergeten.

Maak een afspraak met Margot.

Of bel tel 06 471 393 41 (24 uur)

 

Margot is lid van netwerk uitvaartvernieuwers