Kennisgeving

Rouwkaarten en overlijdensadvertentie

kennisgeving rouwkaarten
Kennisgeving – rouwkaarten schrijven

Als iemand overleden  is moeten naasten, vrienden en bekenden natuurlijk geïnformeerd worden. De kennisgeving kan met rouwkaarten naar de beschikbare adressen en/of met een overlijdensadvertentie. Met een rouwadvertentie bereikt u degenen die wat verder op afstand staan of mensen die u niet kent, maar die wel contact hadden met uw dierbare.
Het komt steeds vaker voor dat men de aankondiging per mail verstuurd. Jonge mensen beschikken vaak niet meer over woonadressen van hun vrienden of kennissen maar wel over de mailadressen.

De rouwkaart

Een van de zaken die snel geregeld moeten worden is het versturen van de rouwkaarten. We zullen daarom zo snel mogelijk beginnen met het bespreken van de tekst en de gegevens die op de kaart komen te staan.

U kunt een kaart uit een kaartenboek kiezen maar steeds vaker kiest men voor een kaart met daarop een afbeelding van de overledene of een symbool van iets wat bij de overledene past waardoor de kaart een veel persoonlijker karakter krijgt.

Ik kan u adviseren bij het opstellen van de tekst voor de rouwkaart en de tekst voor eventuele advertenties in de krant. U krijgt van mij enveloppen zodat u al met het schrijven kunt beginnen. Ook is het mogelijk om de drukker de enveloppen te laten adresseren.

Als de proefdruk door u akkoord bevonden is, worden de kaarten gedrukt en bij u bezorgd of verzonden. We streven er naar om de kaarten binnen 24 uur op de post te hebben.

Rouwkaart teksten

Het kost soms moeite en tijd om de woorden te vinden die recht uit het hart komen en die passend zijn. Op deze pagina met o.a. rouwkaart teksten vindt u gedichten, citaten en teksten als voorbeeld en ter inspiratie.

Overlijdensadvertentie

Ik help u ook bij het opstellen van advertenties voor de krant. Besef dat advertenties in landelijke kranten heel duur kunnen zijn.

Eigen herdenkingspagina

Richt een eigen herdenkingsplaats in op internet